Вперше за останні 10 років Україна готова випустити свій супутник в космос

Spread the love

Ведучий і найбільший в СРСР науковий і конструкторський ракетний центр КБ Південне готові запустити супутник під назвою Січ 2.30. в кінці цього або на початку наступного року.

Січ 2.30 – це супутник дистанційно зондування Землі, випущений з метою зйомки поверхні планети і передачі даних знімків на Землю.

Це має позитивні сторони і в цілях безпеки, і в цивільних цілях, таких як: вивчення засіву полів, вирубки лісів, контролю стихійних лих, надрокористування тощо Дозвіл знімків супутника 8 метрів. Після того, як КБП випустить супутник в космос, зможе налагодити прийом і обробити дані, буде можливість в подальшому виготовити супутник з роздільною здатністю 1 метр, а можливо і більше 0.5 метра. Інженери-конструктори вважають, що апарат зможе працювати близько 5 років. КБ Південне повідомляє, що сам супутник готовий на даний момент на 90%, а наземний сегмент близько 50%.

Запуск нового супутника для України буде визначною подією, так як попередній раз подібна подія була 10 років тому.
У КБП є кошти, яких би вистачило для запуску супутника, але ці гроші заморожена на даний момент. Розблокувати кошти має постанова Кабміну. Їх вистачить на підготовку супутника до запуску, оплату запуску, страховку, транспортування та інші витрати.

Наша країна готова відправити супутник в космос. Швидше навіть наші люди і їх уми, які спорудили його. На жаль поки держава не дає “добро” в плані оплати. А адже вже все готово, і ми на низькому старті до оволодіння космосом.

Related Posts

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *